Kunstenaar Eindhoven: Een reis van creativiteit en gemeenschap

Kunstenaar Eindhoven

Kunst is iets wat we allemaal gemeen hebben, of je nu schilder, beeldhouwer, musicus, architect, ontwerper of fotograaf bent. Iedereen is op zijn eigen manier een kunstenaar, en er is geen betere tijd om een schepper te zijn dan nu. In de afgelopen jaren is de impact van kunst voor de samenleving steeds duidelijker geworden. De groeiende erkenning van het belang van kunst heeft geleid tot een enorme toename in de financiering van kunstorganisaties en -initiatieven. Op dit moment bedraagt de financiering van de kunsten in Nederland ongeveer 2% van de nationale schatkist, maar toch wordt het zeer gewaardeerd in de samenleving.

Creatieve gemeenschap in Eindhoven

Eindhoven is een kleine maar bruisende stad in het zuiden van Nederland. Het staat bekend om zijn creatieve gemeenschap en uitstekende kunstenaars en kunstscholen. In 2013 bleek uit het World Creativity Report van UNESCO dat Eindhoven de meest creatieve stad van Europa was. In 2014 riep ook Creative Cities Network Eindhoven uit tot de meest creatieve stad van Europa. Deze ranglijsten zijn slechts twee voorbeelden van hoe Eindhoven erin geslaagd is om creatieven wereldwijd aan te trekken. Sinds de stad steeds populairder is geworden onder kunstenaars, is het ook makkelijker geworden om een eigen plek te vinden om te wonen, te studeren en te werken. De stad heeft een groot netwerk van universiteiten en gespecialiseerde kunstscholen, en de internationale gemeenschap groeit.

Kunstenaar Eindhoven

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Als je het gevoel hebt dat je bij onze gemeenschap zou passen en je graag bij ons zou willen aansluiten, neem dan contact met ons op! We maken graag kennis met nieuwe creatieven en helpen je zo snel mogelijk een kunstruimte te vinden om te huren. We zijn ook beschikbaar voor freelance werk, dus als je op zoek bent naar een creatieve uitdaging, stuur ons dan een bericht. We horen graag van je!