Werkplaats Eindhoven

Workshop Eindhoven
 

Eindhoven is een geweldige plaats als je van industrieel design houdt. Het heeft alles wat je je kunt wensen als het gaat om het bekijken van prachtige moderne architectuur, een overvloed aan musea en kunstgaleries, en een eigen sprookjeskasteel om het af te maken. De stad heeft ook een bloeiende creatieve gemeenschap, waardoor het de perfecte plek is voor jonge talenten om hun werkplaats te vestigen. Dat is tenminste wat Werkplaats Eindhoven je wil doen geloven! Deze verborgen werkplaats aan de rand van de stad mag dan klein zijn, het is een echte aanrader met zijn zorgvuldig samengestelde collectie industrieel design. De hele opzet is alsof je je in een soort geeky fantasiewereld bevindt waar alles is gemaakt van metaal, beton, glas, rubber of zelfs papier! Over papier gesproken – bekijk onze gids over waar je authentieke Nederlandse delicatessen kunt vinden in Eindhoven voor meer aanbevelingen!

Waar is Werkplaats Eindhoven?

Werkplaats Eindhoven ligt net buiten het centrum, in het dorpje Groesbeek. Dit is een zeer landelijk gebied, maar het is toch gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum. Veel bezoekers aan Eindhoven beginnen hun dag op de Werkplaats en gaan dan naar het centrum, met de gratis trein die de twee gebieden met elkaar verbindt.

De werkplaats ligt in een klein industriegebied, dus u zult hem waarschijnlijk moeilijk kunnen missen. Het ligt vlak naast het spoor, dus je moet even zoeken, maar het is zeker de moeite waard.

Werkplaats Eindhoven is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur, behalve op eerste en tweede kerstdag. Op maandag is hij gesloten. U hoeft geen entree te betalen en de meeste voorwerpen zijn gratis te bewonderen of aan te raken.

Wat is er in Werkplaats Eindhoven?

Er is veel moois te zien in Werkplaats Eindhoven. De plaats is verdeeld in drie delen: het Design District, de Werkplaatsen en de Kantoren. Er zijn ook een paar speciale tentoonstellingen in het kasteel die toegankelijk zijn voor bezoekers.

Het Design District is het belangrijkste gebied van de werkplaats. Hier bevinden zich alle bezienswaardigheden, dus we beginnen daar. Er zijn drie verdiepingen met displays en een kleine winkel met een selectie van artikelen. U vindt hier ook een café en enkele vergaderzalen.

Beoordelingen van Werkplaats Eindhoven

Werkplaats Eindhoven is een echt juweeltje. Het is een kleine werkplaats voor industrieel ontwerp op het platteland met een collectie meubels, verlichting, producten en architectuur van moderne materialen. De collectie is zeer zorgvuldig samengesteld, en de look en feel van elk item is zorgvuldig overwogen om ideeën en emoties op te roepen door middel van vorm en functie. Het terrein is ook geweldig. Er zijn sculpturen, paden en zitjes met een prachtig uitzicht. Er is ook een kleine cadeauwinkel, een café en een kleine bibliotheek met een selectie boeken en tijdschriften. De werkplaats ligt tegenover een treinstation, en is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van de stad. Het geheel is prachtig ontworpen, en de winkel en het café zijn ook geweldig. Het enige probleem met Werkplaats Eindhoven is dat het zo mooi en meeslepend is dat je er misschien niet meer weg wilt!

Conclusie

Werkplaats Eindhoven, of workshop Eindhoven is een verborgen industrieel design juweel in een rustig deel van het platteland. Het is verdeeld in drie delen: het Design District, de Werkplaatsen en de Kantoren. Het Design District is een prachtig voorbeeld van modern design, vol met stukken die prachtig ontworpen zijn om ideeën en emoties op te roepen. In de Workshops wordt gewerkt en elk atelier heeft een uniek ontwerpconcept. De Kantoren zijn ontworpen als een plek waar mensen van alle rangen en standen komen werken en ontspannen.