Boekhouding

Dan kijkt de fiscus naar de omzet. Het moet hem of haar zijn opgevallen dat ons bedrijf het vrij goed doet en dat de omzet jaar na jaar stijgt. Dit zijn de twee belangrijkste aanwijzingen die de belastingman nodig heeft om te weten of uw bedrijf het goed genoeg doet om zijn belastingen te betalen en toch als een thuisbedrijf te kunnen functioneren.

Het is tegenwoordig heel moeilijk om een bedrijf te runnen dat niet contant wordt betaald. Wettelijk gezien moet je, als je een boekhouding bijhoudt, betalen wat je verschuldigd bent. Vaak moeten mensen die fysieke bedrijven runnen hun werknemers contant betalen. Zij betalen leveranciers en betalen dan hun eigen kleine schuld aan alle andere rekeningen. Dit is prima als uw bedrijf klein is, maar als u uw werknemers moet betalen en uw eigen rekeningen moet betalen, gaat u problemen krijgen. Een gemakkelijke manier om dit te voorkomen is uw werknemers contant te betalen en de rest van het geld te gebruiken om uw andere rekeningen te betalen. Het lijkt misschien een geweldig idee, maar probeer het gewoon een keer en u zult genoeg stimulans hebben voor alle andere bedrijfseigenaren in uw bedrijf om te beginnen met het betalen van hun werknemers in contanten.

Er zijn verschillende modellen om dit te doen. Het Britse model bestaat erin alle rekeningen aan het begin van de maand te betalen en contant geld als betaalmiddel te gebruiken. Er zijn magere maanden waarin er meestal niet veel wordt verkocht en geen rekeningen hoeven te worden betaald. Als u contant geld hebt en u wilt de rekeningen betalen, betaal ze dan automatisch elke maand.

Er is in feite nog een ander woord van Transform, go-between-stood-bookkeeping–een grootboek boekhouder. Soms komt het voor dat je een bedrijf hebt met twee eigenaren – één wiens zaak goed gaat en de ander wiens zaak niet zo goed gaat. Ze betalen elk hun rekeningen aan elkaar. Dit probleem kan worden opgelost door ofwel een factuur te nemen en die te verdelen over elke eigenaar, ofwel door elke eigenaar zijn of haar eigen rekeningen te laten betalen.

Een eenmalig ding, misschien een bonus, als een eigenaar het erg goed gaat doen. Automatisch. In het midden van een boekjaar had ik een cliënt die twee keer zoveel inkomsten had als het bedrijf had binnengehaald. Hij betaalde de helft van zijn rekeningen en was zeer voorzichtig met zijn financiën, anders zou zijn bedrijf geen inkomsten hebben en hij zou natuurlijk worden getroffen.

Nogmaals, houd rekening met uw budget. U bent verantwoordelijk voor zaken als belastingen, verzekeringen, salarissen, huur, commissies, en wat voor andere uitgaven u ook heeft. Het is uw verantwoordelijkheid om voor deze zaken te zorgen en ervoor te zorgen dat ze in uw budget zijn gedekt.

Wij kunnen de boekhouding beëindigen door af te spreken dat de onderneming 10% van haar uitgaven reserveert voor deze uiterst belangrijke activiteit.

Om de een of andere reden heeft de meerderheid van de ondernemers hier nog nooit aan gedacht. Ze zeggen altijd: ik heb geen geld. Het juiste antwoord is, ik wil niet werken.

Ik ging naar een leenbedrijf voor een kleine lening van ongeveer 25.000 dollar om een paar verbeteringen aan hun bedrijf aan te brengen. Na meer dan een uur met deze man te hebben gepraat, kreeg ik eindelijk enig inzicht in de manier waarop zijn bedrijf werd geleid. Ik vroeg hem, waarom deed je iets anders dan werken? Hij antwoordde, gewoon, voor het geld. Hij was het ermee eens dat zijn bedrijf niet in iets investeerde. Hij was gewoon vanaf het begin zijn eigen huis aan het bouwen. hij was niet anders dan de persoon die zijn huis voor zichzelf wilde bouwen. Hij had niets gedaan om de eerste tien procent van hun uitgaven te rechtvaardigen die zij wilden uitgeven.

Ik legde uit hoe de financiële administratie van de zaak werd bijgehouden. Hij vond dat een goed idee. Eén grote rekening en twee of drie kleine rekeningen, variërend van een maand tot drie jaar oud. Als je je gemiddelde maandelijkse inkomsten bij elkaar optelt, weet je hoe vaak je winst maakt of geld verliest. Weten hoe groot de kans is dat je geld verliest, als je één grote rekening laat sluiten, wat er in de loop van de tijd betaald of ontvangen zal moeten worden, is belangrijk.

Het was niet jouw account management proces wat ik net zei, het was de zijne. Zijn rekening toonde geen activiteit, waar er geen geld was. Hij wist het niet, maar als hij het grootste deel van zijn werktijd had geblokkeerd, wat werkklussen had gedaan alleen maar om een tijdgrafiek gaande te houden gaf een, “uitzetten van tijd” aan. Dit is iets dat wordt beschouwd als plan A in bijna elk bedrijf en corporatie. Het is typisch binnen het bedrijfsplan. Een andere reden om een bedrijf op deze manier te runnen is om een gemeenschappelijke taal te hebben.

De inkomsten van uw hoofdaannemer worden in een maand tijd geregistreerd, uw boekhouder doet hetzelfde. Uw boekhouder en accountant zijn verenigd in het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen en het zoeken naar en stellen van de prioriteiten voor de inkomsten of uitgaven van het bedrijf. Maar nogmaals, slechts een klein deel van de inkomsten en uitgaven wordt ooit van dag tot dag in contanten betaald omdat u een op maat gesneden boekhouding laat bijhouden die een tijd of dagen of maanden heeft geduurd.